Zaken- en Immokantoor GOFFIN BV - info@immofransgoffin.be - +32 (0)89/ 41 49 34

Prachtig gerestaureerde instapklare vierkantshoeve op 29a77ca in de dorpskern van het mooie landelijke Alt-Hoeselt

Deze subliem gerestaureerde vierkantshoeve - opgericht in 1860 - is gelegen langs de Sint-Lambertusslaan in de dorpskern van Alt-Hoeselt ter hoogte van nummer 11, op een perceel van 29a77ca.

Op slechts enkele minuutjes rijden komt men al in het levendige centrum van Hoeselt, een bloeiende gemeente, die de laatste jaren volop inzet op ontwikkeling en vernieuwing. In dit centrum vindt men alles wat men nodig heeft, zoals enkele bakkers, de slager, gezellige eetzaakjes en de apotheker, een aantal buurtwinkels en supermarkten. Met de op- en afrit van de E313 op een viertal kilometer zijn omliggende steden vlot bereikbaar.

De zone achter de 50 m - gezien vanaf de St.-Lambertusstraat - heeft de bestemming 'agrarische gebieden' gekregen waardoor bebouwing achter het perceel uitgesloten is. Het vrije uitzicht, de rust en het landelijke karakter - passend bij dit eigendom - zullen bijgevolg voor de koper bewaard blijven. De vierkantshoeve zelf ligt in 'woongebieden met landelijk karakter', hetgeen mogelijkheden biedt voor onder meer herbestemming naar meergezinswoning, horeca, praktijkruimte, uitbaten van vrije beroepen, B&B - met in de nabije omgeving tal van mooie wandel- en fietswegen die voor de nodige aantrekking zorgen bij vele liefhebbers.
Het woonhuis van de hoeve - daterende van 1860 - werd in de periode van 2019 tot heden met veel passie en liefde - maar vooral met bijzonder veel kennis van zaken en oog voor de juiste stijl gerestaureerd. Aanvankelijk is men gestart met grondige renovatie van de structuur en technieken, met inbegrip van onder meer volgende werkzaamheden:
- heraanleg van het rioleringsstelsel met installatie van een regenwaterput
- grondige renovatie van de gevel
- vernieuwing het dak
- vernieuwing van de ramen
- volledige nieuwe elektrische installatie, conform de huidige normen met attest
- isolatie
- vernieuwing van de vloeren op de verdieping
- vernieuwing van alle sanitaire leidingen,
- CV met radiatoren,..
Voor uitvoering van deze structurele werken werd steeds gekozen voor kwaliteit en duurzaamheid - om te voldoen aan de hedendaagse normen en om te kunnen genieten van modern wooncomfort. Deze werken werden uitgevoerd door de betere vakmensen uit de streek.
Bij de afwerking werden de typerende authentieke elementen bewaard en vooral benadrukt, zoals de prachtige zichtbare houten structuren die terug in perfecte staat werden hersteld, de mooie kasteelachtige vloeren, de statische symetrische gevel afgewerkt met details in mergel, het vernieuwde dak met cederhouten bakgoten,.. Daaraan voegden de huidige eigenaars een eigen sublieme toets aan toe, met bijzonder veel gevoel voor stijl, kleur en aankleding, met een resultaat dat voor velen ongezien zal zijn.
De bijgebouwen en stallingen kunnen verder nog worden aangepakt door de koper, die hier een eigen bestemming aan zal kunnen geven, mits het bekomen van de juiste vergunningen. Mede dankzij de omvang en de gunstige ligging en de bestemming ‘woongebieden met landelijk karakter’ komen tal van mogelijkheden in aanmerking.

INDELING:

WOONHUIS:
- Gelijkvloers:
Via de zijtuin komt men in de centrale inkomhal, die door zijn hoogte, sublieme afwerking met gewitte lambrisering, prachtige vloeren en mooie authentieke lichthouten trap al onmiddellijk zorgt voor een bijzondere, luxueze indruk die men verder zal kunnen opdoen in de hele woning.
Links van de hal vindt men de ruime (48m²) lichtrijke leefkeuken, in detail afgewerkt met onder meer een uit het gebouw gerecycleerd voleiken werkblad en gerecupereerde kleurrijke wandtegeltjes. Vanuit deze ruimte heeft men toegang tot het aanpalende bureel met hall en toilet.
Rechts van de centrale hal bevindt zich de stijlvolle zitruimte met authentieke kachel en prachtige vloer, die nog meer tot zijn recht is mogen komen door de juiste keuze van kleuren van muren en meubilair. Verder op deze verdieping is er nog de ruime berging met voorzieningen voor wasplaats en CV.

- 1ste verdieping:
Centrale ruime hal, masterbedroom, tweede en derde ruime slaapkamer, knap afgewerkte badkamer met ligbad, inloopdouche en twee afzonderlijke lavabo's. Vierde bijzonder ruime slaapkamer met zichtbaar dakgebinte, nog verder af te werken - al voorzien van aansluitingen voor CV en elektriciteit. Vanuit deze ruimte kan opnieuw een trap worden geïnstalleerd om zo rechtstreeks toegang te geven tot de ruime zolderverdieping met mogelijkheden voor uitbreiding, indien gewenst.
- ruime gewelfde kelder.

BINNENKOER
Via het poortgebouw in de voorgevel komt men op de prachtige binnenkoer met daarrond de bijgebouwen. Deze binnenplaats is voldoende groot om toegang te hebben tot de omliggende bijgebouwen en anderzijds nog ruim genoeg om te kunnen bestemmen als terras en binnentuin. Hier zal het heerlijk zijn om te genieten in alle rust en met volledige privacy, op het netjes aangelegde terras met daarrond beplanting, fijne zithoekjes,.. Bijkomend zijn de bijgebouwen in de achtervleugel toegankelijk langs de achterzijde van het perceel via de weg links van het gebouw - zodat doorgang door het poortgebouw over de mooie binnenkoer niet noodzakelijk hoeft te zijn.

BIJGEBOUWEN
Linkervleugel:
- te renoveren stalling met oven: 43 m² (7,50m * 5,80m) - hoogte 8.80 m
- achterliggende stalling: 38 m² (6,21 m * 6,24 m) – hoogte 8,80 m
- 3 afzonderlijke garages (telkens 6,40 * 3,31 m)
Rechtervleugel, aansluitend op de woning
- stalling, aansluitend op het woongedeelte: 62 ²m (8,20 * 5,78 + 2,60 * 6,00 m)
Dwarsvleugel/achtervleugel:
- Stalling links: 91 m² (7,32 * 12,43 m) - hoogte 7,76 m en gedeeltelijk 10,50 m
- Poortgebouw: 70,27 m² (7,32 * 9,60m) - hoogte 7,76 m
- Ruimte ingericht als hobbyruimte, met bar en WC, met zicht op de binnentuin
- Achterliggende stalling centraal: 58,44 m² (4,33 * 13.49 m) – hoogte 7,76 m
- Stalling met smeerput, interessant voor liefhebbers die aan auto’s werken. Deze put is onderworpen aan een bodemonderzoek – geen vervuiling vastgesteld: 129 m² - hoogte 7,76m (9,61 * 13,49m)
- Carport
- Schuil - achteraan op het perceel

EPC: 353 kWh/m² pj - label D
Bij berekening van de EPC-waarde - conform de strikte wetgeving - werd de hobbyruimte/bar in de stallingen, die ook verwarmd wordt door de stookolieketel van het woonhuis – mee ingerekend in het bewoonbare volume met een negatieve noemenswaardige invloed op het resultaat.
Indien men deze ruimte - die in werkelijkheid niet dient als leefruimte – buiten beschouwing zou laten, dan bereikt men een score van 294 kWh/m² pj – label C.
Deze woning is niet onderhevig aan de renovatieplicht, mede door een reeds gunstig behaald resultaat te danken aan de gedane investeringen, maar ook door de opname van het goed in de inventaris van bouwkundig erfgoed. Meer info hierover geven wij u graag tijdens een bezoek ter plaatse.

Algemeen basis

Adres
Sint-Lambertusstraat 11
3730 Hoeselt
Referentie
st-Lambertusstraat IGZ
Prijs
€ 799.000
Type
Woning (Boerderij)
Bouwjaar
1860
Renovatiejaar
2023
Bouwlagen
Neen
Beschikbaar vanaf
Bij akte
Renovatiejaar
2023
Gemeubeld
Neen

Ligging

Kortbij snelweg
Ja
Kortbij openbaar vervoer
Ja
Kortbij scholen
Ja
Kortbij winkels
Ja

Detail

Perceelbreedte
47 m
Perceeldiepte
64 m
Gevelbreedte
28 m
Bewoonbare oppervlakte
421 m²
Bebouwde oppervlakte
0.00 m²
Oppervlakte perceel
2977 m²
Bouwlagen
Neen
Type constructie
TRADITIONA

Indeling

Aantal kamers
Neen
Woonkamer
Ja
> Oppervlakte woonkamer
28.75 m²
Keuken
Ja
> Oppervlakte keuken
44.82 m²
> Type keuken
Grote keuken
> Uitrusting keuken
Uitgerust met toestellen
Slaapkamers
Ja
> Aantal slaapkamers
4
Badkamers
Ja
> Aantal badkamers
Ja
WC
Ja
> Aantal WCs
2
Berging
Ja
Zolder
Ja
Kelder
Ja
> Oppervlakte kelder
44 m²
Terras
Ja

Tuin

Tuin
Ja
Breedte
Neen m
Diepte
Neen m
Type
Achtertuin
Kwaliteit
Aan te leggen

Parkeerplaatsen

Garage
Ja
Aantal
3
Aantal plaatsen in garage
Neen
Kenmerken garage
Carport

Aansluitingen

Elektriciteit
Ja
Water
Ja
Internet
Ja
Riolering
Ja

Informatieplicht

EPC Certificaat Nr.
20240525-0003251343-RES-1
EPC Index (KWh)
353.00
EPC geldig tot
2034-05-25
EPC Energie klasse
D
Stedenbouwkundige vergunning uitgereikt
Neen
Dagvaarding & herstelvordering
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Voorkooprecht
Neen
Verkavelingsvergunning van toepassing
Neen
Stedenbouwkundige bestemming
Woongebied met landelijk karakter
Overstromingsgevoelig
Geen
Overstromingsgebied
Geen
Beschermd erfgoed
Geïnventariseerd erfgoed
Ruimtelijke ordening
OK

Evaluaties

Dak
Zadeldak
> Opmerking
dak woonhuis vernieuwd, met cederhouten bakgoten
Raamwerk
PVC
Beglazing
Hoogrendementsglas
> Opmerking
vernieuwd
Verwarming
CV-ketel
Hoogrendementsketel
HEATING_OIL
> Opmerking
vernieuwd
Isolatie
OBJECT
> Opmerking
zoldervloer geïsoleerd - PUR

Meer informatie aanvragen

Verstuur